Spring menu over

Fem daginstitutioner, rehabliliteringsafdelingen i Sundhedscentret, Plejehjemmet Skovhuset og rådhusets kantine skal i 2025 arbejde sammen med Meyers Madhus om at skabe et grønnere køkken med mindre madspild.

Projektet er finansieret via 519.000 kroner fra Fonden for Økologisk landbrug.

I løbet af året får de otte køkkener besøg fra Meyers Madhus, som sammen med køkkenets ansatte ser på indkøb, madplaner og madspild. Igennem flere besøg i løbet af året uddannes personalet i grønnere indkøb og mindre madspild ud fra de ønsker, køkkenet har. Nogle vil måske gerne være grønnere, mens andre har mere fokus på madspild. Alle køkkenerne har i januar og februar måned haft første besøg af en konsulent fra Meyers Madhus og fundet ud af, hvor fokus særligt skal ligge i det enkelte køkken. Projektet er et led i Hillerød Kommunes klimahandleplan om at nedsætte både CO2-forbruget og madspild fra de kommunale køkkener.

”Vi har allerede gode og veldrevne køkkener i kommunen, men med projektet her kan vores køkkener lære endnu mere om at handle økologisk og klimavenligt samtidig med at de laver god mad. Det er et spændende projekt, som vi glæder os til at følge med i,” siger formanden for Natur, Miljø og Klimaudvalget Louise Colding Sørensen.

Hillerød Kommune - logo