Spring menu over

Hillerød Kommune har sammen med Kulturaksen og Hillerød Forsyning taget initiativ til en festdag i klimaets tegn. Mange forskellige foreninger, interesseorganisationer og uddannelsesinstitutioner er med på dagen, der blandt andet byder på guidet cykeltur, tøjbyttemarked, boder med forskellige aktiviteter, koncert med Hillerød Musikskole, fællesspisning, debat og samtale. 

Man kan opleve forfatter Mathilde Walter Clark i en samtale om madkultur. Mathilde er aktuel med bøgerne Det blinde øje og Hvordan man laver dyr, der begge beskæftiger sig med vores forhold til dyrehold, landbrug og de etiske dilemmaer, der er forbundet hermed.  

Der vil være fællesspisning i Vandrehallen på Hillerød Bibliotek, hvor kokkeskolen på U/Nord vil servere et klimavenligt måltid. Efterfølgende kan man blive siddende og være med i en debat i ”forsamlingshuset” om hvordan vi hver især og i fællesskab kan være med i den grønne omstilling med vores hverdagshandlinger og vores engagement. 

Det er gratis at deltage og kræver ingen tilmelding. Du kan læse mere om de enkelte aktiviteter nedenfor. Programmet er med forbehold for ændringer, så hold øje med vores hjemmeside www.hillerod.dk/klimahandledag og Facebook, hvor nye indslag løbende vil blive annonceret. 

 

Program  

 16:00 Koncert med børn fra musikskolen 

 Klaverfabrikken, Scenen i Truckhallen 

Samtalesalon om klima og grøn omstilling 

Biblioteket, Fordybelsen 

16:30 Start af halvanden times cykeltur til Solrødgård 

Uden for Kedelhuset 

16:45 Intro til mad-tema ved Museum Nordsjælland 

Biblioteket, Scenen i Vandrehallen 

17:00 Samtale om madkultur med Mathilde Walter Clark 

Biblioteket, Scenen i Vandrehallen 

Samtalesalon om klima og grøn omstilling 

Biblioteket, Fordybelsen 

18:00 Vi synger Danmarks nationale klimasang som optakt til fællesspisningen 

Biblioteket, Vandrehallen 

Fællesspisning 

Biblioteket, Vandrehallen 

Samtalesalon om klima og grøn omstilling 

Biblioteket, Fordybelsen 

 19:00 Forsamlingshus. Samtale og debat om, hvordan vi kan bidrage til den grønne omstilling 

Biblioteket, Vandrehallen 

20:00 Dagen slutter 

 

Sideløbende vil der være mange aktiviteter i hele Kulturaksen:

Tøjbyttemarked i Truckhallen, Repair Café i Frivilligcentret, Cykelklargøring udenfor Frivilligcentret, udstilling om madkultur gennem tiderne på Museum Nordsjælland og der vil være en Markedsplads på pladsen mellem Biblioteket og Frivilligcentret med samtaler og aktiviteter for folk i alle aldre om forbrug, affald, mobilitet, energiforsyning, biodiversitet  

Hvem er med?

Bedsteforældrenes Klimaaktion, Bæredygtigt Nødebo, CPH Business, Cyklistforbundet Hillerød, Danmarks Naturfredningsforening Hillerød, Frivilligcentret Hillerød, Grønne Kirker i Hillerød, Hillerød Bibliotek, Hillerød Forsyning, Hillerød Kommune, Klaverfabrikken, KP Campus Hillerød, Mænds Mødesteder, Museum Nordsjælland, Musikskolen, Repair Café Hillerød, Sammen om verdensmål, U/Nord 

Hvis du vil vide mere om den nationale klimahandledag 

På klimahandledagen vil folk i hele landet gå sammen om handlinger for klimaet. I Hillerød er vi gået sammen om at skabe en dag fuld af muligheder for handling og samtaler om, hvordan vi kan skabe en grønnere fremtid. ​​Ingen kan redde klimaet alene, men sammen kan vi gøre en forskel. Klimahandledagen er danskernes nationale dag for klimahandling i fællesskab.  

Den nationale klimahandledag blev vakt til live sidste år som et initiativ af Deltager Denmark og Grønne Nabofællesskaber. Initiativet er støttet af KR Foundation, Velux Fonden og Villum Fonden og har CONCITO som videnspartner. Du kan læse mere om klimahandledagen på hjemmesiden

 

 

Hillerød Kommune - logo