Spring menu over

Fælles for deltagerne er, at de har besværet vejrtrækning grundet KOL, astma eller en anden lungesygdom.

”Mennesker med lungesygdomme kan være udfordret på måder, der kan forhindre dem i at deltage i almindelig træning og fællesskaber. Træning er mange ting, og der er evidens for, at sang er god træning når man har en lungesygdom. Vores ønske er at fremme sundhed og fællesskab, trods sygdom, i et lungekor”, fortæller Kristine Backholm, sektionsleder i Sundhedsfremme og Uddannelse i Hillerød Kommune.

I Lungekoret kommer vi igennem opvarmning af krop og stemme, åndedrætsøvelser og synger velkendte sange fra f.eks. Højskolesangbogen. Midtvejs vil der være en pause med tid til kaffe og socialt samvær.

”Lungesyge borgere i Hillerød tog rigtig godt imod det nye tilbud om Lungekor i Sundhedscentret. Der blevet lavet opvarmning af krop og stemme, sunget dejlige sange og drukket te og kaffe. God stemning og hygge – og plads til flere, som kunne have lyst til at være med”, siger sygeplejerske fra Hillerød Kommune Thea Heil.

Det koster 100 kr. for denne sæson. Beløbet går til koret.

Hvor:
Vi synger i lokale 1C og 1D på 1. sal i Sundhedscentret.

Man går ind af Sundhedscentrets Hovedindgang (den gule bygning), hvor man kommer op til 1. sal via trappe eller elevator. Lokalet ligger lige over for elevatoren.

Hvornår:
10 mandage fra kl. 14:30-16:00 med opstart fra den 7. oktober til den 16. december.

Kontakt:
Lungekoret ledes af Berit, der er fysioterapeut og har sang- og korerfaring.

Ved interesse kontakt tovholder Hanne på mobilnummer:26 21 78 72.

Hillerød Kommune - logo