Spring menu over

I flere år har politikere og borgere i Nordsjælland ønsket, at der skal gøres noget ved Hillerødmotorvejens forlængelse. Efter sommerens tragiske ulykke, hvor tre mennesker mistede livet, har presset for at der skal ske noget med forlængelsen været massivt.

Nu har Transportminister Thomas Danielsen og Vejdirektoratet meldt ud, at hastigheden på forlængelsen bliver sat ned fra de nuværende 90 km/t til 80 km/t. Samtidig vil der være øget hastighedskontrol på strækningen.

’’Det er en dejlig nyhed, at der nu endelig bliver gjort noget ved strækningen. Forlængelsen er noget, der bekymrer os alle, og det er godt, at der nu sker noget. Måske kunne Vejdirektoratet også arbejde videre med, at bilerne ikke skal skifte bane så ofte på strækningen. Vi har flere gange presset på for at der skulle ske noget – præcis som vi gjorde, da vi fik vedtaget at forlængelsen skal omdannes til motorvej til Hillerød -  så det er glædeligt, at vi er blevet hørt,” siger borgmester Kirsten Jensen.

Formanden for byrådets trafikudvalg (arkitektur-, byplan og trafik), Dan Riise siger:
”Der har været mange forskellige forslag fremme om, hvad der kunne gøres ved vejen. Det er godt, at der nu sker noget, og selvom vi måske kunne ønske endnu mere, er jeg er sikker på at de tiltag, der bliver taget nu, er en god hjælp. Og så må vi jo også blive ved med at opfordre til, at man kører ordentligt,” siger han.

Hold dig opdateret og få en mail, når vi offentliggører nyheder, høringer, borgermøder og afgørelser.

Hillerød Kommune - logo