Spring menu over

Vi forbereder os så godt, som det er muligt ved, at:

  • tjekke om nedløbsristene er rensede de steder, hvor vandet plejer at samle sig
  • feje grus og blade væk i flere tunneler, som kan flyde med vandet og stoppe ristene til. 

Vi har den seneste tid udført mange reparationer og udskiftninger af afvanding, hvor der normalt samler sig vand. Det er med til, at begrænse problemerne med oversvømmede veje.

Men ved de koncentrerede og store mængder nedbør, som der varsles, vil afvandingssystemet ikke kunne følge med og der vil være veje, som bliver oversvømmet.

Kør med forsigtighed på vejene

Vi opfordrer til, at der køres med forsigtighed, og er en vej oversvømmet, så undlad at køre ud vandet. Der er risiko for, at bilen går i stå i vandet og ikke kan køre videre ved egen hjælp.

Når der kommer store mængder vand inden for kort tid, vil det ikke være muligt, at få skiltet og spærret veje af med det samme, men du kan orientere Falck eller Politiet, hvis vejen er oversvømmet, og man ikke kan køre igennem det. 

Hvordan forbereder jeg mig derhjemme? 

Med få enkle forholdsregler kan du forebygge de væreste skader. Det er en god idé at: 

  • tjekke, at udendørs afløb, riste og tagrender ikke er tilstoppede
  • sikre at vinduer, døre og taglemme er lukkede, så det ikke kan regne ind
  • flytte indbo og ejendele, så det ikke står direkte på kældergulvet
  • sørge for at have kraftig afdækningsplast og sandsække ved hånden, så du kan dække gulvafløb og toilet, hvis det bliver nødvendigt.  

I fælleskloakerede områder, hvor regnvand og spildevand løber i de samme rør, kan vandet på som løber over være en blanding af regnvand og spildevand. Undgå derfor kontakt med vandet, da det kan være sundhedsskadeligt.

Læs mere på Beredskabsstyrelsen hjemmeside

Hillerød Kommune - logo