Spring menu over

I denne uge stod en lang række lokale virksomheder klar til at tage i mod nysgerrige og spændte elever fra skoler rundt om i Hillerød Kommune som en del af Science Day 2024. Virksomhederne talte blandt andre Ellab, Novo Nordisk, Fuji, Nyt Hospital Nordsjælland, Øllingegaard samt DJ Miljø og Geoteknik.

Sidstnævnte havde besøg af 8. klasseselever fra Frederiksborg Byskole. Her fik eleverne lov til at flyve med drone, tage vandprøver og analysere "forurenet" jord.

"Det er den bedste tur, jeg har været på", lød det blandt andet fra en af eleverne.

Masser af inspiration

Science Day er en tilbagevendende begivenhed, som arrangeres af Naturvidenskabernes Hus.

Formålet er at inspirere børn og unge uanset køn, religion, etnicitet og kultur og vise dem, hvordan en fremtid inden for naturvidenskab og teknologi kan se ud.

Eleverne bliver mere motiverede og trives bedre, når fagenes teori også kobles med praksis.

Og netop den del med at komme ud, var til stor inspiration, for de elever som besøgte DJ Miljø og Geoteknik:

”Det har været meget anderledes end normal undervisning, og vi har lavet ting, som vi ikke kan i et klasseværelse”, fortalte Nora fra 8.A på Byskolen.  

Hillerød som handelsby

Også erhvervsforeningen C4 havde besøg af en stor gruppe nysgerrige elever.

Her var fokus på Hillerød som handelsby, og der blev arbejdet med elevproduktioner i form af eventkampagner og quizzet om alt fra Stadionkvarteret til det nye hospital.

Desuden blev der vist rundt på C4´s område, og det blev tydeligt for eleverne, at der er en stor mangfoldighed af virksomheder i Hillerød Kommune, samt at de har et godt fællesskab.

Desuden fik eleverne en rundvisning på udendørsområderne omkring C4, hvor fokus blandt andet har været på biodiversitetsbeplantning.

ScienceDay2
Hillerød Kommune - logo