”De studerende var umådeligt nysgerrige”. To garvede socialrådgivere delte ud af erfaringerne
Socialrådgiverne Agnes Holck og Susanne Kilde fra Hillerød Kommune har dette efterår været en tur forbi Københavns Professionshøjskole, hvor de gav de studerende et indblik i hverdagen og arbejdet som socialrådgiver. Et møde som både de studerende og Agnes og Susanne selv fik rigtig meget ud af.
Det er efterhånden blevet en tilbagevendende begivenhed, at medarbejdere fra Socialfaglig enhed i Hillerød Kommune et par gange om året er en del af undervisningen på socialrådgiveruddannelsen på Københavns Professionshøjskole.
I år havde de to garvede socialrådgivere Agnes og Susanne fået tjansen, og det var to meget begejstrede gæsteundervisere som vi efterfølgende mødte til en snak om det at give noget tilbage.
Vi var helt høje
”Det var så spændende, og vi var helt høje, da vi kom hjem”, fortæller Agnes og fortsætter: ”Vi åbnede for noget, som de tydeligvis ikke vidste var så spændende”.
Agnes og Susanne arbejder til daglig med voksen-området, og det gjorde indtryk, at det område ifølge dem ikke havde lige så stor bevågenhed blandt de studerende, som fx børne- og familieområdet.
Derfor gav det super god mening for Agnes og Susanne, at de kunne være med til at åbne de studerendes øjne for endnu flere aspekter af faget.
Det affødte blandt andet kommentarer som: ”Sidder I også med det”, ”det havde vi ikke regnet med, at I lavede”, og ”havde jeg bare vidst, hvor fedt det område er”.
Indblik i den virkelig verden
For socialrådgiver-studerende Philippa Simony Andersen var det også et meget perspektivrigt møde med ”to rigtige socialrådgivere”.
”Jeg synes, det er mega fedt, at folk kommer udefra og fortæller om deres liv og arbejde. Og så er det godt med tid til praksiseksempler. Agnes og Susanne havde en case med, hvilket gav et rigtig godt indblik i det område, de sidder med”, fortæller Philippa.
Hverdagens eksperter
Undervisningen var en blanding af teori og praksis.
Hvor den faste underviser stod for den teoretiske del, kunne Agnes og Susanne byde ind med historier og cases fra deres egen hverdag, samtidig med at de kom med bud på, hvordan de ville løse helt konkrete udfordringer og opgaver.
Og det var ikke kun de studerende, som blev klogere.
”Det fik også os til at reflektere. Hvilken tilgang bruger vi egentlig? Meget af det vi laver gør vi jo på rygraden. Det er en helt naturlig del af vores hverdag. Så på den måde var det også meget sundt og sjovt at blive udfordret lidt på det”, fortæller Susanne.
”Ville vi gøre det igen? Helt sikkert”, lyder det til slut samstemmende fra Agnes og Susanne.