Spring menu over

Ny ejendomsstrategi, en ny skole for 0.-5. klasse på Jespervej, flere midler til almenskolen, senere start i børnehaveklassen og ekstra midler til det voksne socialområde er blot nogle af beslutningerne i budgetforliget. Vi investerer i, at børn skal have ret til og mulighed for at være i deres lokale skole ved at indlede en investering i almenskolen.

”Jeg er utrolig glad for, at vi igen er lykkedes med at lave et budgetforlig, som stort set alle partier er en del af. Vi har været igennem en god proces, hvor alle har budt ind med konstruktive forslag og løsninger for at få budget til det mest nødvendige og til god kvalitet. Vi er som alle andre pressede af inflation og højere priser på nødvendige byggerier, ligesom vi mærker, at flere mennesker rækker ud efter særlig støtte. Selv i en tid hvor vi bliver nødt til at spare på noget for at få råd til andet, har vi fået et budget, som jeg er tilfreds med. Vi har lagt budget til en ny sund skole til børnene på Jespervej, og i byggeprocessen skal børnene være i sunde pavilloner. Vi bygger om på Sundhedscentret, får flere cykelstier, sparer ikke på ældreområdet, og kulturområdet går også stort set fri, lige som en ny fællesskabspulje ser dagens lys” siger borgmester Kirsten Jensen.

Almenskolen får højere budget. Der tilføres penge til to voksne i børnehaveklasserne i halvdelen af undervisningstiden og der frigives dermed penge, som skolerne kan bruge på to voksne på andre klassetrin. Børn, der skal starte i børnehaveklasse næste skoleår, skal ikke længere gå i tidlig HFO, men bliver i dagtilbuddet indtil skolestart i august, så de kun får én overgang fra børnehave til skole. Hillerød Kommune har forholdsvis høje udgifter til både almenskole og til specialundervisning sammenlignet med andre kommuner. Med budgetforliget bliver der investeret yderligere i programmet Stærke Fællesskaber, som er betegnelsen for en bred vifte af initiativer, der over en årrække skal gøre det muligt for alle børn at gå i de almene dagtilbud og skoler. Samtidig bliver der tilført midler til det specialiserede børne- ungeområde, blandt andet til PPR, psykologisk, pædagogisk rådgivning.

”Jeg er glad for at stå i spidsen for et byråd, hvor alle partier går til opgaven med en vilje til at lykkes sammen. Og jeg synes, vi er lykkedes med et budget, som vi kan være meget tilfredse med,” siger Kirsten Jensen.

Moderaternes medlem af byrådet, Thomas Elong, har søndag meddelt borgmesteren, at han alligevel ikke støtter forliget.

Hele aftalen kan læses her på denne side om budget

Hold dig opdateret og få en mail, når vi offentliggører nyheder, høringer, borgermøder og afgørelser.

Hillerød Kommune - logo