Spring menu over

Vores sundhed og trivsel har gennem flere år været under pres i hele landet. Det gælder også for Hillerød Kommune. Vi inviterer derfor en bred gruppe af samarbejdspartnere og borgere til at indgå konkrete samarbejder og partnerskaber med de fire ambitioner som sigtelinje:

  1. Bedre mental sundhed for børn og unge
  2. Et sundt hverdagsliv for familier
  3. Nikotin- og røgfrihed og et balanceret alkoholindtag
  4. Målrettet forebyggelse til mennesker i risiko for at udvikle flere kroni­ske sygdomme og mennesker med dårlig mental sundhed.

Tæt samarbejde

Vi er i fuld gang med arbejdet. Vi har fx tæt samarbejde med uddannelserne i Hillerød om trivsel, partnerskaber til bekæmpelse af ensomhed, samarbejder med idrætsforeninger og frivillige om mere bevægelse og trivsel for børn, voksne og ældre.

Vi støtter familieklubber i boligområder med fællesspisning, vi bruger vores lette adgang til naturen til sundhedsfremme, vi arbejder med tidlig indsats i sundhedsplejen, vi samarbejder med kunstnere og kulturinstitutioner om trivsel og fællesskab, og vi samarbejder med forskningsinstitutioner om at undersøge, hvad der kan skabe en sund generation af yngre skolebørn. Og meget mere.

Komplekse sundhedsudfordringer

Med en sigtelinje der rækker flere år frem, får vi mulighed for at afprøve, hvad der skal til for at løse nogle af de komplekse sundhedsudfordringer, vi står overfor. Vi får tid til at justere undervejs og arbejde videre med det, der virker.

Det giver gode forudsætninger for at videreudvikle vores samarbejder og indgå partnerskaber med fx foreningsliv, erhvervsliv, kulturliv, uddannelser, borgere og frivillige, som på hver sin måde kan bidrage til, at vi har det godt både socialt, mentalt og fysisk.

Hjælp os med at fremme sundheden i Hillerød Kommune

Ambitionerne bliver omsat til konkrete initiativer og samarbejder – både i det, vi allerede arbejder med, og i de kommende nye veje, vi skal afsøge for at løse sundhedsudfordringerne.

Skriv til os, hvis din forening, din organisation eller du selv har en idé til et samarbejde om at fremme sundheden og forebygge sygdom for borgerne i Hillerød Kommune.

Ambitioner for bæredygtig sundhed og trivsel 2030 bygger videre på det flerårige arbejde med forebyggelse og sundhedsfremme i kommunen og med samarbejdspartnere, herunder arbejdet under handleplanen for sundhed og forebyggelse 2019 – 2022.

Ældre og Sundhed

Trollesmindealle 27, 3400 Hillerød

Telefontider

Mandag - tirsdag kl. 10 - 14

Onsdag lukket 

Torsdag kl. 10 - 17

Fredag kl. 10 - 12

Hillerød Kommune - logo